Izvor: Nezavisne Novine, 28.Maj.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd odao počast Dejvidu Bouviju (FOTO)

BEOGRAD - U čast nedavno preminulom muzičaru Dejvidu Bouviju, menadžer grada Beograd Goran Vesić otvorio je sinoć u Jugoslovenskoj kinoteci izložbu fotografija Dejvida Rašića, u kojoj će posjetioci moći da uživaju do 21. avgusta.

"Veliko mi je zadovoljstvo da smo u prilici da imamo ovako veliku izložbu u Beogradu", rekao je Vesić otvarajući izložbu. On je najavio da će u naredna tri mjeseca Beograd dobiti mural posvećen Dejvidu Bouviju.

"To je nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << što smatram da pripada Beogradu", kazao je gradski menadžer. Ova izložba je deo "Belgrade to Bowie", kako je rekao Rašić, omaža čovjeku koga svi volimo, i već je otvaranjem privukla veliki broj ljubitelja Bouvijeve muzike i poštovalaca njegovog opusa.

"Ispred sebe vidim 20 godina saradnje sa velikim umjetnikom, kojeg je bilo vrlo lako voljeti, i kojeg i dalje volimo", rekao je Rašić. On je naročito zahvalio idejnim tvorcima izložbe, Sergeju Trifunoviću i Barbari Gačević.

Osim Rašićevih fotografija Dejvida Bouvija, posetioci će moći da pogledaju i retrospektivu filmova u kojima je slavni engleski muzičar igrao, njegovih koncerata, da vide omote njegovih ploča, da učestvuju u umjetnickim radionicama.

Tokom otvaranja, gledajući fotografije, prisutni su uživali u gudačkim izvedbama Bouvijevih hitova, a potom i u njegovom prepoznatljivom vokalu sa zvučnika prepune Kinoteke.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.