Bend Seine pobednik devetog Demofesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2016, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bend Seine pobednik devetog Demofesta

Deveti banjalučki Demofest završio se u subotu 23. jula, a sastav koji je poneo titulu najboljeg ove godine je varaždinsko-zagrebački bend Seine.

Ovom pobedom Seine su osvojili vrednu prvu nagradu, snimanje i produkcija albuma u vrednosti od 5.000 evra. Drugu nagradu, binsku opremu u iznosu od 2.000 evra osvojio je beogradski sastav Degeneza, srpskoj publici poznat kao pobednik Bunt Rock Festivala koji se održava na Radio Televiziji Srbije, dok je treće mesto i binska oprema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u iznosu od 1.000 evra pripalo sastavu Letarg iz Koprivnice, prenosi portal Remix Press.

Nagrada „Plavi bas" koja se svake godine dodeljuje najboljem basisti u sećanje na Igora Kašikovića Kaleta, ove godine pripala je Maji Kolarić iz benda EoT. Najbolji gitarista devetog Demofesta je David Seferović iz Degeneze koji je kao nagradu za svoje umeće od Jack Daniels-a dobio brendiranu gitaru, a kompanija m:tel uručila je lap-top novinarki redakcije Glasa Srpske, Mirni Pijetlović kao ovogodišnjem najboljem novinaru.

Publici se poslednje večeri festivala predstavilo jedanaest finalista, među kojima i novosadski bend Tri kapljice. Tri devojke, tri energije, tri potpuno različita karaktera koji se savršeno uklapaju u jednu celinu. Aleksandra, Mina i Vesna čine bend čije se ime jedino skandiralo od strane publike na ovom Demofestu, i bile su jedini kompletno ženski bend.

„Sjajna je bila atmosfera i sjajni su bili svi ljudi. Jako dobri bendovi, konkurencija je bila ozbiljna. Ovo je iskustvo je nemerljivo. Ostvarili smo kontakte sa bendovima, postoji ta interakcija koja je jako bitna. Bilo nam je super što publika uzvikuje naše ime. Mi smo u fazonu da nas čeka još mnogo ovakvih stvari. Nama je bio bolji nastup u polufinalu jer je bila bolja energija i u publici i u bekstejdžu. EoT mi se baš dopao, Ki mi je strava, zabavili su me PigPop. Verujem da će većina bendova ostvariti nešto", rekla je Aleksandra za Remix Press nakon njihovog nastupa. Pozitivna energija, spremnost na rad i očigledna ljubav prema onome što rade ove devojke će sigurno odvesti do samog vrha regionalne scene.

Degeneza je bend koji je potpuno zasluženo osvojio drugo mesto, ali i nagradu za najboljeg gitaristu. Uroš, pevač ovog benda izneo je prve utiske nakon proglašenja pobednika: "Utisci su fenomenalni, dobili smo drugo mesto - šta ćeš bolje? Dobili smo i gitaru za najboljeg gitaristu. Mi se osećamo kao pobednici." Degeneza je vrlo mlad bend, a ustvari jako ozbiljan. Muzičko umeće njihovog gitariste Davida sve je ostavilo bez teksta i potpun promašaj bi bio da je bilo ko drugi sem njega dobio nagradu kao najbolji gitarista.

Nakon nastupa svih finalista i uručenja individualnih nagrada, polučasovnom svirkom grupe Nord je otvoren revijalni deo programa, u kome je publika imala priliku da čuje i sastav ZAA, Bombaj štampu i švedski bend Mando Diao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.