Belgija šalje 35 vojnika u Irak

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija šalje 35 vojnika u Irak

Belgijska vlada saopštila je danas da će u Irak uputiti grupu od oko 35 vojnika koji će pomoći u obuci pripadnika iračke vojske u borbi protiv ekstremističke Islamske države.

Kako je saopšteno, vojnici će sutra krenuti u Irak, gde će ostati šest meseci. Belgijski vojnici će biti na "bezbednoj lokaciji", navodi se u saopštenju vlade, bez drugih detalja.

Portparol belgijskog ministra odbrane je istakao da vojnici neće imati borbenu ulogu, navodeći da će njihov zadatak biti da "obučavaju i savetuju".

Belgija je jedna od zemalja koja se pridružila koaliciji, predvođenoj Sjedinjenim Američkim Državama, protiv Islamske države.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.