Bela ajkula surferu odgrizla obe ruke

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela ajkula surferu odgrizla obe ruke

Mladić (23) iz Australije ostao je bez obe ruke nakon što ga je napala ajkula na zapadnoj obali zemlje.

Nesrećni mladić surfovao je sa svojom devojkom na Vili plaži u mestu Esperans kada ih je u vodi oko 11 sati po loklanom vremenu napala velika bela ajkula.

"Momak je izgubio obe ruke nakon više ujeda. On je takođe pretrpeo i ozbiljne posekotine po nogama", izjavio je doktor iz bolnice u Pertu gde je prebačen nakon napada.

Predsednik okruga izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je za tamošnje medije da je momka iz vode uspeo da izvuče drugi surfer i prebaci ga na parking gde mu je prvu pomoć ukazao medicinski radnik koji je bio van dužnosti.

Svedoci su potvrdili da je ajkula mladiću sa jedne strane odgrizla deo ruke do lakta, a druge do zgloba.

Iz Odeljenja za ribarstvo potvrđeno je da je u oblasti u kojoj se dogodio napad uhvaćena bela ajkula duga između tri i 4,5 metra.

Ovo je drugi napad u ovom mestu u poslednjih godinu dana. Prošlog oktobra velika bela ajkula nanela je ozbiljne povrede jednom muškarcu dok je ronio.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.