»Banjalučko more« puno posjetilaca

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2015, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Banjalučko more« puno posjetilaca

Na ''banjalučkom moru'' sve vrvi od posjetilaca. To što se Vrbas ne preporučuje za kupanje čini se, ne dotiče ih previše.

Iako je i zvanično potvrđeno da je voda zagađena fekalijama i kao takva potencijalni izvor niza kožnih i različitih zaraznih bolesti, brčkaju se i djeca i stariji. Što se njih tiče Vrbas ima samo jednu manu – i dalje je za većinu led-ledeni, javio je ATV.

Kad se spoje vrućina i vikend dobitna kombinacija je rijeka. Tako je oduvijek, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Vrbas nam je u srcu i u njemu ćemo se kupati kakav god on bio, poručuju posjetioci. Ne boje se, kažu, zaraza i planiraju da se kupaju u zagađenom Vrbasu dokle god to vremenske prilike budu dozvoljavale.

“Nikad niko nije imao problem ovdje. Ja sam oduvijek ovdje kupam se i kupaću se, zašto ne? Kao čistije je gore par kilometara dalje. Vrbas je padinska rijeka, ne vidim razlog da se ljudi ne kupaju u našoj rijeci”, kaže Aleksandar Vranješ.

“Mi smo ovdje starosjedeoci, navikli smo više na čamac, uzvidno je voda čini se kvalitetnija. Ne praktikujemo da budemo nešto puno u vodi više lagano osvježenje. Natpisi nas se ne dotiču”, smatra Darko Sladojević.

Vrbas je zagađen na svih šest banjalučkih kupališta, mahom zbog otpadnih voda, ponavljaju nadležni i apeluju da Banjalučani izbjegavaju gradske plaže.

Analize su pokazale da je jedina bezbjedna plaža i dalje Slap. Stoga, prije nego što zaronite u Vrbas dobro razmislite o mogućim posljedicama i ne kockajte se zdravljem, savjetuju i iz Instituta za javno zdravlje, prenosi ATV.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Banjalučko more" puno posjetilaca (Video)

Izvor: BanjalukaLive.com, 05.Jul.2015

Na "banjalučkom moru" sve vrvi od posjetilaca. To što se Vrbas ne preporučuje za kupanje čini se, ne dotiče ih previše. Iako je i zvanično potvrđeno da je voda zagađena fekalijama i kao takva potencijalni izvor niza kožnih i različitih zaraznih bolesti, brčkaju se i djeca i stariji. Što...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.