Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluci "Zlatna čaša gostoljublja"

BANJALUKA - Da su Banjalučani izuzetno ljubazni i gostoljubivi i da Banjaluka rado ugosti svakog gosta potvrđuje priznanje koje joj je dodijeljeno - "Zlatna čaša gostoljublja Mediterana i jugoistočne Evrope " za 2015. godinu.

Priznanje je Banjaluka dobila od strane Međunarodnog turističkog saveza i Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva "Sacen international" iz Beograda.

Priznanje je dodijeljeno u okviru turističke akcije "Birajmo najuspješnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u turizmu Mediterana i jugoistočne Evrope".

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije grada Banjaluka, izrazio je zadovoljstvo što je Banjaluka jedan od tri grada sa prostora bivše Jugoslavije kojem je uručeno neko od ovih značajnih priznanja.

"Počastvovan sam što smo drugi put dobili ovu nagradu, a to je samo potvrdilo reputaciju koju je Banjaluka dobila prije dvije godine. Ono što je ove godine karakteristično je to što je konkurencija bila još veća jer je ovaj put obuhvaćena i Španija, Italija i Francuska, što nam daje dodatni moral", kazao je Barašin.

Dodao je da su građani Banjaluke inače izuzetno gostoljubivi, te da takvo raspoloženje nastoje održati.

Ova međunarodna turistička patrola "Sacen international", osim BiH i Srbije, obišla je i brojne druge zemlje poput Francuske, Španije, Italije, Austrije, Mađarske, Turske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Tunisa, Malte, Kipra i Grčke, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje.

Tako je Italija dobila "Zlatno turističko srce" kao najbolja turistička destinacija Mediterana i jugoistočne Evrope, Španija je proglašena za šampiona ljetnog turizma Mediterana i jugoistočne Evrope, dok je Venecija najbolje turističko mjesto Mediterana i jugoistočne Evrope.

Mađarskoj je dodijeljeno priznanje šampion zdravstvenog turizma Mediterana i jugoistočne Evrope, Beograd je šampion sportskog turizma, Beč kulturnog turizma, a Ljubljana kontinentalnog turizma.

Hotelijerski fakultet u Opatiji odlikovan je kao najbolji fakultet Mediterana i jugoistočne Evrope, dok je restoran na Ohridu "Biljanini izvori" proglašen za najbolji restoran Mediterana i jugoistočne Evrope.

Reporter Perica Đaković iz Herceg Novog nagrađen je "Zlatnim turističkim perom".

Svečano uručenje priznanja biće održano 29. aprila na Skadarliji u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.