Ban: Sporazum o Ukrajini će pomoći smirivanju krize

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban: Sporazum o Ukrajini će pomoći smirivanju krize

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun pozdravio je početnu rundu diplomatskih pregovora o krizi u Ukrajini i rekao kako će potpuno sprovodjenje sporazuma postignutog u četvrtak u Ženevi, pomoći njenom smirivanju, saopštio je Banov portparol.

Generalni sekretar UN je ohrabren time što su sve strane pokazale sposobnost da se dogovore o jednom broju konkretnih i hitnih koraka usmerenih ka smirivanju situacije i nalaženju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mirnog rešenja krize, prenosi Itar-Tas.

Ban je uporno podvlačio da je konstruktivan i na postizanje rezultata usmeren dijalog izmedju svih zainteresovanih strana jedini način za postizanje mirnog rešenja, stoji u saopštenju portparola generalnog sekretara.

Ban podvlači da je situacija u Ukrajini i dalje izuzetno promenljiva.

On očekuje da sve strane pokažu ozbiljne namere da se angažuju na implementaciji koraka predvidjenih dogovorom iz Ženeve, koji će doprineti trajnom rešenju krize, piše u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sporazum o Ukrajini će pomoći smirivanju krize

Izvor: Akter, 18.Apr.2014

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun pozdravio je početnu rundu diplomatskih pregovora o krizi u Ukrajini

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.