Balkanska atrakcija koja je osvojila svet na Sea Dance festivalu

Izvor: medio.rs, 05.Mar.2015, 02:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanska atrakcija koja je osvojila svet na Sea Dance festivalu

Bend "Dubioza kolektiv" sviraće na Jazu u sklopu velike svetske turneje, u kojoj će obići preko 100 svetskih destinacija

Legenda svetske muzike “Manu Chao” za njih kaže da su najbolji evropski bend. Uz Gorana Bregovića važe za planetarno najprepoznatljivije izvođače sa naših prostora. Oni su “Dubioza Kolektiv” i nastupiće 16. jula na glavnoj bini “Sea Dance” festivala! Najpopularniji balkanski bend sviraće na Jazu u sklopu velike svetske turneje, u kojoj će >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << obići preko 100 svetskih destinacija, neke od najvećih svetskih festivala, kao i evropske metropole Berlin, Amsterdam, Madrid, Barselonu i Beč gde su karte za njihov nastup već rasprodate!

Uz takav raspored, Dubiozi će ove godine Jaz biti jedina stanica u Crnoj Gori. Lucidni Bosanci su pred nastup na Jazu u svom prepoznatljivom stilu i uz melodiju aktuelnog hita “No Escape”, pesmom pozvali sve fanove na Sea Dance, otpevavši nove stihove posvećene Budvi i Sea Dance festivalu.

Britkim tekstovima zapakovanim u muzičku mešavinu hip hopa, reggae, dub i rock zvuka, Dubioza kolektiv je više od ijednog drugog domaćeg benda uspeo da očara kako domaću, tako i svetsku publiku. Važnost ovog benda prepoznali su brojni svetski mediji, među kojima se izdvajaju magazin Time i BBC, koji su članove ovog sjajnog sastava videli kao glas Bosne i celog Balkana.

Pridružio im se i MTV, dodelivši im nagradu za najemitovaniji bend iz regiona uz nagradu za Best Adria Act! Fatboy Slim puštao je njihovu pesmu „Balkan Funk“ na svetskim festivalima 2011. godine, a Bill Gould, lider benda Faith No More, producirao im je album za svetsko tržište „Wild Wild East“ iz iste godine.

Foto: Marko Todorović

Reputaciju društveno angažovanih liričara zaokruženih interesantnim i uhvatljivim muzičkim kompozicijama, posle apsolutnog uspeha albuma “Apsurdistan”, nastavljaju i sa novim izdanjem “Happy Machine”. Sa oko million i po pregleda na Jutjub kanalu, posebno se izdvojila numera No Escape (from Balkan), čiji se spot našao na naslovnoj stranici sajta Pirate Bay, čijem su zatvorenom osnivaču Per Gotfidu Svartholmu posvetili pesmu „Free.mp3“! Osim EXIT festivala na kom su priredili četiri sjajna koncerta, nastupali su na najvećim evropskim festivalima kao što su Roskilde, Sziget, Eurosonic, Paleo i drugi. Nikog više ne čude ni rasprodati koncerti u Beogradskoj areni, zagrebačkom Domu sportova, te najvećim dvoranama od Vardara do Triglava.

Ulaznice se prodaju po cenama od 5990 za Exit festival, te 3990 dinara za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za deset dana Exit Avanture (EXIT + Sea Dance) može se nabaviti za samo 6990 dinara na sajtu www.exitfest.org. Paketi koji pored ulaznice sadrže prevoz i smeštaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu www.exittrip.org.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.