Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2017, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balašević obećao: Svake godine koncert na bogojavljensku noć

Na bogojavljensku noć do Svetog Jovana. Đorđe Balašević je u “Spensu” održao spektakularni koncert u preijlepom ambijentu pred više od 12.000 razdraganih sugrađana i gostiju koji su horski pjevali njegove hitove od 20.30 pa sve do 40 minuta poslije ponoći

Uz orkestar, “Ujedinjeni mangupi Vojvodine” i tamburaški ansambl “Zorule”, najpopularniji Salajčanin je gospodario velikom binom, bogato ukrašenom “kibic-fensterima” i ludajama, kao na slici Janoša >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Mesaroša. Pojavio se sa fenjerom i velikom svijećom uz taktove pjesme “Bogojavljenska noć” i publiku, koja ga je ovacijama dočekala, uveo u bezmalo petočasovno putovanje njegovim opusom.

- Vežbali smo po manjim varošima, Zagrebu i Beogradu, lepim ali malo zabačenim. Dobro veče Novi Sade, razglednice moja lepa. Kažu mi da me ovde ne vole a šta bi bilo tek kad bi me voleli. Nikad vas nisam obrukao - obratio se Balašević publici i pozdravio fanove “Zvezdani bataljon” iz Makarske.

Poslije  “Lepa protina kći” on je objasnio da “vojvođanski” znači način razmišljanja i da nema veze sa nacionalnim.

- Pokušavaju da nas zavade. Kao, autonomaši. A ostalo su patriote? Ovde su Bosanci, Mađari, Srbi, Slovaci... moji zemljaši - pričao je Balašević na odobravanje publike i naglasio da više neće da peva na Trgu slobode u Novom Sadu jer tada uvek dođu promene, na gore. - Vreme leti i nećemo praviti pauze nego ćemo svake godine na bogojavljensku da održimo koncert.

Uslijedili su hitovi “Moja lepotuška”, “Boža zvani pub”, “Marina” i “Olivera”.

- Vi ste prestonica kulture i očekivano je da koncert traje sat i po. E, neće biti tako, nego do ponoći - zapretio je Balašević, ali je pesmama “Putuj Evropo”, “Samo da rata ne bude”, “Moja je draga veštica”, “Sin jedinac”, “Honduras”, “De-mol” i “Ne lomite mi bagrenje” dobrano probio termin koji je sam odredio. Na bisu je izveo “Nošen dahom sna” i na kraju “Odlazi cirkus”, uz ovacije publike.

(novosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.