Bajatović: U velikom smo problemu ako se Južni tok ne izgradi

Izvor: Radio 021, 19.Dec.2014, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: U velikom smo problemu ako se Južni tok ne izgradi

Gasovod Južni tok će se graditi na ovaj ili onaj način i oko toga nema dileme, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Bajatović očekuje da će izgradnja Južnog toka biti pomerena za godinu-dve, dok projekat ponovo ne zaživi. Napomenuvši da se često postavlja pitanje koliko je Srbija oštećena zbog obustave Južnog toka, on tvrdi da je najveća šteta ako Južnog toka ne bude, a da je ukupan rizik Srbije od tog projekta, ukupne vrednosti 2,2 milijarde evra, "sveden >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na 30 miliona evra, što je dobro za zemlju".

"Mi smo u velikom problemu ako se ovaj projekat ne realizuje. Dobro je što za sada funkcioniše tranzit preko Ukrajine, što Banatski dvor funkcioniše i što je skoro pun i što domaća proizvodnja iznosi 1,3 miliona kubnih metara na dan", rekao je Bajatović. "Nismo ugroženi kada je u pitanju snabdevanje gasom", poručio je on.

Bajatović je istakao da je Gasporom Srbiji "ponovo oprostio 60 miliona evra kamate za nepreuzete, a ugovorene količine gasa, te da je prošle i pretprošle godine oprostio 50 miliona i 70 miliona evra" i da bi to trebalo imati u vidu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.