Bacili jaja na »Živu lomaču«

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bacili jaja na »Živu lomaču«

SARAJEVO - Nepoznati počinioci bacili su jaja na spomen-ploču koja je prije pet dana postavljana na ''Živu lomaču'', kuću Sumbule Zebe u Višegradu.

Potvrdio je to Feni predsjednik Skupštine Višegrada Suljo Fejzić, koji je jutros uočio da je spomen-ploča ovim činom oskrnavljena.

Naveo je da su jajima gađani ploča i objekat, te da drugih oštećenja nema.

''Policija je o ovome obaviještena, a na mjesto događaja biće poslana patrola kako bi bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << napravljen izvještaj'',  rekao je Fejzić.

Podsjetio je da je u kući Zebe 14. juna 1992. godine živo spaljeno 70 civila bošnjačke nacionalnosti, a da je ploča postavljenja u znak sjećanja na žrtve.

''Nekome je smetala istina koja je na ploči bila ispisana'', dodao je.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.