BRUKA: Srđan Verbić nije otvorio škole iako je obećao

Izvor: Kurir, 18.Sep.2014, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUKA: Srđan Verbić nije otvorio škole iako je obećao

U Ministarstvu prosvete kažu da ministar nije dobio zvanični poziv da prisustvuje otvaranju

BEOGRAD - Ministar prosvete Srđan Verbić nije prisustvovao otvaranju dve nove osnovne škole u Novom Pazaru iako je bilo najavljeno da će doći. To je iznenadilo lokalne čelnike, jer otvaranje novih školskih ustanova za njih znači i rešavanje dugogodišnjih problema, budući da su đaci u nekoliko škola nastavu dosad pohađali u tri smene.

- Otvaranje novih škola >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je dobar primer kako lokalna samouprava i država zajednički rešavaju probleme, pa nas zato čudi da je izostao dolazak ljudi iz Ministarstva prosvete. Mi smo nedelju dana pre otvaranja imali sastanak u ministarstvu i obećano nam je da će neko doći. Očekivali smo dolazak ministra Verbića ili nekog od njegovih pomoćnika jer je danas retkost da se u istom danu u jednom mestu otvore dve nove škole - kaže gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

S druge strane, u Ministarstvu prosvete kažu da ministar nije dobio zvanični poziv da prisustvuje otvaranju.

- Niko nije poslao poziv, pa zato ministar nije bio u Novom Pazaru - kažu oni.

(B. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.