BRISEL POZDRAVIO ODLUKU VUČIĆA: Cenimo konstruktivan pristup premijera Srbije!

Izvor: Kurir, 22.Avg.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRISEL POZDRAVIO ODLUKU VUČIĆA: Cenimo konstruktivan pristup premijera Srbije!

Pozdravljamo pažnju koju srpska vlada pridaje ovom pitanju i cenimo konstruktivan pristup koji je premijer Vučić najavio, rekao je portparol komesara za proširenje Štefana Filea Peter Stano

BRISEL - Evropska komisija pozdravlja izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa izvozom hrane u Rusiju, saopštio je portparol komesara za proširenje Štefana Filea Peter Stano.

"Pozdravljamo pažnju koju srpska vlada pridaje ovom pitanju i cenimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << konstruktivan pristup koji je premijer Vučić najavio" , rekao je Stano u kratkom saopštenju za medije.

Premijer Vučić je na današnjoj konferenciji za medije rekao da će Srbija poštovati preporuke koje smo dobili iz EU i naglasio istovremeno da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

Stano je ranije danas na brifingu za medije podvukao da Evropska unija očekuje od trećih zemalja i zemalja kandidata da ne pokušavaju da iskoriste evropske sankcije Rusiji kako bi povećale sopstveni izvoz.

"To je veoma jasan stav koji su šefovi diplomatija zemalja članica doneli u petak prošle nedelje i on i ostaje na snazi", rekao je Stano novinarima.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Brisel poštuje konstruktivan pristup premijera

Izvor: Danas, 22.Avg.2014

Brisel - Konferencija za novinare premijera Srbije Aleksandra Vučića, povodom navodnog demarša Brisela u kojem se traži da Srbija ne izvozi robu u Rusiju, predstavlja još jedan spin premijera, odnosno predimenzionirano shvaćenu poruku EU... Kako je za Danas izjavio izvor blizak Evropskoj komisiji,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.