BRAĆA GA SPASLA IZ NABUJALE TOPLICE: Gledao sam kako ga odvlači struja! DEČAK (8): I sad se tresem!

Izvor: Kurir, 21.Apr.2014, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAĆA GA SPASLA IZ NABUJALE TOPLICE: Gledao sam kako ga odvlači struja! DEČAK (8): I sad se tresem!

Počeo sam da se davim jer ne znam da plivam, priča Kristijan Avramović, koga su iz pobesnele reke izvukle komšije, braća Fabijan (16) i Imer Iljazović (28)

PROKUPLJE - Imao je sreće!

Osmogodišnji Kristijan Avramović iz Prokuplja doživeo je pravu dramu kad je upao u nabujalu Toplicu u blizini romskog naselja u Prokuplju. Dečaka su izvadila braća Fabijan (16) i Imer (28) Iljazović, koji su u tom trenutku bili nedaleko od njega. Kristijan za Kurir >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kaže da je bio prestravljen i da ga je voda u jednom trenutku potpuno preplavila.

Nikad više na reku

- Počeo sam da se davim, a ne znam da plivam. Mnogo sam se uplašio, i sad se tresem. Nikad više neću ni prići reci - priča plačući mališan.

Njegovi spasioci pričaju da je Kristijan s njima skupljao drva koja su plutala u nabujaloj reci.

- Iako je mnogo mali, uzeo je granu i privlačio drva iz reke. Na njegovu nesreću, konopac kojim je bila vezana grana za izvlačenje drva obavio je oko ruke. U jednom trenutku povukla ga je voda. Odmah ga je poneo talas i ja sam se sledio od straha. Gledao sam kako ga odvlači struja. Znam ga jer smo komšije - svedoči Fabijan, koji je, iako ima samo 16 godina, prvi priskočio malom Kristijanu u pomoć. On dodaje da je dečak počeo da guta vodu i da je u jednom trenutku vrtlog počeo da ga nosi ka sredini.

Očevidac Slaviša Dojčinović

UPOZORIO SAM IH DA PAZE NA DECU

Slaviša Dojčinović, koji je prolazio mostom u trenutku kad je Kristijan upao u reku, kaže da se dečaku videla samo glava.

- Vodena bujica ga je neverovatnom brzinom nosila nizvodno. Malo pre toga upozorio sam ljude koji su sakupljali drva iz reke da paze na decu, koje je u tom trenutku bilo mnogo na keju. Dečak je počeo da doziva u pomoć, a dva mladića koja su se tu našla trčala su nizvodno i pokušavala da ga uhvate granom koja im je služila da iz vode izvuku drvo - priča očevidac Slaviša.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.