BOJE ŽIVOTA Beograđani imali prilike da pogledaju likovne radove izbeglica iz prihvatnih centara

Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BOJE ŽIVOTA" Beograđani imali prilike da pogledaju likovne radove izbeglica iz prihvatnih centara

Povodom 20. juna, Međunarodnog dana izbeglica, SOS Dečija sela Srbija održali su danas izložbu "Boje života" u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

- Radovi prikazani na izložbi nastali su na likovnim radionicama koje smo, uz pomoć akademskog slikara Miloša Ostojića, tokom aprila organizovali za decu i mlade u Prihvatnim centrima Adaševci i Principovac. Kroz radionice je tokom 4 nedelje prošlo 135 polaznika i polaznica različitih uzrasta iz različitih zemalja. Rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su radovi na teme poput apstraktnog i akcionog slikarstva, mrtve prirode, portreta i mašte, nastali uz pomoć tehnika kao što su kolaž, akvarel, tempera, crtanje olovkom - kaži u ovoj organizaciji.

Likovne radionice SOS Dečija sela sprovode sa izbeglicama u okvuru programa "Solidarnost".

Osim 129 umetničkih radova i crteža, na izložbi "Boje života" biće prikazano i 29 fotografija Abuzara Soultanija, fotografa koji dolazi iz Irana, već duže vreme boravi u Prihvatnom centru Adaševci i često volonterski pomaže u realizaciji aktivnosti koje SOS Dečija sela organizuju u ovom prihvatnom centru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.