BODIROGA: Srebro plod patriotizma!

Izvor: Kurir, 21.Sep.2014, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BODIROGA: Srebro plod patriotizma!

Timski duh Na Svetskom kupu u Španiji Sale Đorđević i košarkaši pokazali kvalitet, karakter i dostojanstvo, istakao potpredsednik KS Srbije

Bio je važna karika na terenu, a sada ima isti značaj i van njega. Sama pojava Dejana Bodiroge u taboru reprezentacije učinila je Srbiju daleko jačom selekcijom!

Biranim rečima je potpredsednik KSS pričao o uspehu na Mundobasketu.

- Kako je takmičenje odmicalo, bili smo sve bolji. Igrači su pokazali kvalitet, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << patriotizam, karakter i dostojanstvo - kaže Bodiroga za Kurir.

Pojavio se osmeh na licu legendarnog košarkaša kad smo pomenuli doček ispred Skupštine.

- Narod je prepoznao sve ono što su momci uradili. Zato je na dočeku bilo toliko ljudi. Možemo svi zajedno da budemo ponosni na igrače i stručni štab.

Nije hteo Bodi Bond da se upušta u poređenje dočeka 1995. i ovogodišnjeg.

- Drugačija su vremena bila. Mi smo imali velike dočeke, sada je bitno da su momci dobili ono što su zaslužili.Bodiroga apostrofira hrabrost kao bitan element uspeha.

- Momci nikom ne priznaju da je bolji dok ne pokaže to na terenu, gde nema laži. Igrači, Sale i stručni štab su u velikom stilu došli do srebra.

Na pitanje o reakcijama ljudi iz FIBA potpredsednik Saveza odgovara:

- Čestitke stižu sa svih strana. Imaju ogroman respekt prema Srbiji, ovaj rezultat je ipak nešto posebno.

Poruka za kraj, više nego jasna i zvučna:

- Vrlo uspešno leto i za mlađe kategorije i za seniorsku reprezentaciju. Preostaje još ženska seniorska selekcija, verujem da će dame zaokružiti sjajnu košarkašku godinu - zaključio je Bodiroga.

Prekretnica

PROTIV GRČKE NAJTEŽE

Nije imao dilemu Dejan Bodiroga koja je utakmica bila najteža na šampionatu.

- Bez dileme, to je meč protiv Grčke! Do 25. minuta bio je egal, posle smo se odvojili. Kod ostalih nisam imao dilemu da ćemo pobediti - uz osmeh priča jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.

Jedini MVP na SP koji nije igrao u NBA

1994. KanadaŠakil O‘Nil (Orlando Medžik)

1998. GrčkaDejan Bodiroga (Real Madrid)

2002. SADDirk Novicki (Dalas Maveriks)

2006. Japan Pau Gasol (Memfis Grizlis)

2010. TurskaKevin Djurant (Oklahoma Tander)

2014. ŠpanijaKajri Irving (Klivlend Kavalirs)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.