BLIC U GRADSKOM PREVOZU Nova pravila stupila na snagu

Izvor: Blic, 01.Sep.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BLIC" U GRADSKOM PREVOZU Nova pravila stupila na snagu

Prvog dana rigorozne kontrole i smanjenog broja autobusa, situacija u gradskom prevozu je uobičajena. Građani se žale na standardnu gužvu, većina i dalje ne validira karte, a kontrolori su grupisani na više tačaka u gradu.

Reporteri "Blica" od jutros u 7 sati pratili su na nekoliko gradskih punktova i provozali se na linijama 95, 43, 16, 48, 65. Iako u špicevima broj polazaka nije redukovan i na ulice je izašlo 1.249 vozila, mnogi autobusi dugo se zadržavali na stanicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok su putnici pokušavali da uđu u njih.

Karte je čekirao tek poneko, a kontrolori redovno podsećaju putnike na obavezu da validiraju svoju kartu, čak i ako je reč o mesečnoj ili godišnjoj dopuni.

- U špicu je velika gužva na linijama 706 i 65. Većina ljudi je kivna zbog gužvi , zato i neće da plaćaju kartu – kaže učenik Aleksa Hrnjak.

Gužve na liniji 65 je zaista bilo, ali samo u naletu. Ubrzo su autobusi postali poluprazni, a posle devet sati van veliki broj vozila krenuo je u garažu, pa su putnici morali da budu strpljiviji.

Naši reporteri nisu zatekli kontrolore na Zelenom vencu, a ni putnici sa kojima smo razgovarali nisu morali da pokazuju svoje karte. Najviše kontrolora zatekli smo kod Banije, gde su svojm belim majicama bili su upadljivi iz daleka. Sa njima su i komunalni policajci i kolege iz GSP-a koji ne proveravaju karte, već edukuju putnike.

- Ovde ima više kontrolora nego putnika. Duže se čeka devedesetpetica i devedesetšestica, već 20 minuta ništa nije prošlo za Borču – kaže Bojana.

Kontrolori kažu da su putnici revnosni i da je veći broj onih koji imaju karte. Oni upozoravaju putnike koji nisu validirali svoje kartice da to učine, ali im ne blokiraju karticu ukoliko imaju uredno uplaćenu dopunu.

Zbog radova na pristupnim saobraćajnicama mostu Zemun-Borča autobusi na linijama 73, 84, 704, 705, 706 и 706Е između Batajničkog puta i stajališta Zemun Gornji grad voze Novim novosadskim putem, Ugrinovačkom i Banatskom ulicom, zbog čega se duže putuje i stvaraju se gužve. Linija 707 ne prolazi pored naselja Galenika, dok linija 612 ne vozi Banatskom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.