BIZARNI ZAKONI DZIHADISTA Zene ne smeju da pljeskaju butinama a muskarcima je zabranjeno da psuju dok igraju bilijar

Izvor: medio.rs, 05.Mar.2015, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIZARNI ZAKONI DZIHADISTA Zene ne smeju da pljeskaju butinama a muskarcima je zabranjeno da psuju dok igraju bilijar

Nova pravila napisana na flajerima deljena su u gradu Raka. Fotografije direktiva, odnosno fatvi, koje su u muslimanskoj veri pravila ili preporuke koje se tiču šerijatskog prava i koju izdaju njegovi legitimni tumači, pojavile su se na internetu

Džihadisti Islamske države uveli su set novih pravila za članove te estremističke grupe. Tako je, na primer, ženama dozvoljeno da nose kalašnjikove, ali zabranjeno im je da idu kod lekara koji su muškarci.

Nova pravila >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << napisana na flajerima deljena su u gradu Raka. Fotografije direktiva, odnosno fatvi, koje su u muslimanskoj veri pravila ili preporuke koje se tiču šerijatskog prava i koju izdaju njegovi legitimni tumači, pojavile su se na internetu.

Tako se vidi da je zabranjeno nekog opsovati, odnosno “oterati u pakao”, dok žene, koje moraju biti zabrađene, ne smeju da se šminkaju niti da imaju parfem na sebi, pa čak ni da pljeskaju butinama.

Pored ovih novih fatvi, pomenućemo i neke koje ranije donesene. Među njima je i to da je žiteljima Islamske države zabranjeno da putuju u “zemlje nevernika” uključujući i područja u Siriji koje kontroliše režim Bašara al Asada.

Ženama je zabranjeno da se šminkaju i da pokazuju svoja lica. Takođe, ženskim medicinskim sestrama zabranjeno je da rade u ordinaciji gde je lekar muškarac.

Foto: Foto: Jihadica.com

Ukoliko to nije moguće, odnosno ako je u toj ordinaciji lekar muškarac, medicinska sestra mora da ima muškog čuvara.

U nizu direktiva jasno je da islamisti tretiraju žene kao građane drugog reda. Tu je i pravilo da, ukoliko nekoj ženi pogine suprug, ona će biti kažnjena ukoliko pokuša da napusti teritoriju Islamske države.

Što se muškaraca tiče, njima je zabranjeno da psuju dok igraju bilijar ili stoni fudbal, a takođe te igre ne smeju da igraju u novac.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.