Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2017, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIRODI isključen iz monitoringa korupcije u Nišu

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da je isključen iz monitoringa antikorupcijskih procesa u Nišu i od gradonačelnika tog grada Darka Bulatovića zatražio da saopšti razloge zbog kojih je prekršio važeći Lokalni plan za borbu protiv korupcije.

BIRODI navodi da je ta organiacija dobila "proterivanje iz Niša" iako je važećim Lokalnim planom za borbu protiv korupcije, definisana njena uloga u monitoringu antikorupcijskih procesa u Nišu i drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gradovima i opštinama u Srbiji.

"Gradonačelnik Niša je potpisao rešenje u kojem je tu ulogu namenio Misiji OEBS-a u Srbiji. Međutim, iako Misija OEBS-a, u skladu sa svojim mandatom, pruža pomoć u izradi lokalnih antikorupcijskih planova, ona ne može da učestvuje u postupku njihovog donošenja", navodi BIRODI.

Ta organizacija navodi da ih slučaj u Nišu neće sprečiti u naumu da prati proces izrade lokalnih antikorupcijskih planova u gradovima i opštinama u Srbiji, ali da odluka gradonačelnika Niša simbolično "pokazuje i ukazuje kakva se borba protiv korupcije sprema budući da se iz procesa sklanja organizacija koja je inicijator i autor lokalnih antikorupcijskih planova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.