BG: Uručena pomoć izbeglicama na stanici

Izvor: B92, 04.Sep.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Uručena pomoć izbeglicama na stanici

Predstavnici Islamske zajednice Srbije i muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet" iz BiH uručili su pomoć izbeglicama u parku pored stanice u Beogradu.

Prema rečima predsednika "Merhameta" Hajrudina Šahića, radi se o interventnoj pomoći u vidu higijenskih sredstava, vode i mleka a vrednost pomoći iznosi 10.000 evra.

"Želimo da animiramo sve ljude dobre volje i da ovim izbeglicama, koliko je to moguće, stvorimo normalne uslove za život", kazao je Šahić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je najavio da će u narednih mesec dana biti otvorena kuhinja koja će dnevno spremati 200-300 toplih obroka za izbeglice koje se nalaze u Beogradu.

Predstavnik Islamske zajednice Srbije Muedib Šahinović kazao je da današnjom donacijom Srbija i BiH pokazuju humanost koja ne poznaje granice.

"Do sada je pomoć ovim ljudima pružana kampanjski a od danas pokrećemo ozbiljnu humanitarnu akciju kako bi svaka izbeglica koja prolazi kroz Srbiju bila dočekana na domaćinski način", rekao je on.

Akciju prikupljanja humanitarne pomoći su organizovale "Merhamet" iz BiH i istoimena organizacija iz Srbije u saradnji sa Islamskom zajednicom Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.