BG: Održan protest inicijative Ne davimo Beograd / VIDEO

Izvor: B92, 25.Maj.2016, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Održan protest inicijative "Ne davimo Beograd" / VIDEO

Beograd -- Ispred Skupštine grada Beograda održan je protest povodom rušenja objekata u Savamali, u organizaciji inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Na početku je minutom ćutanja odata počast čuvaru objekata u Savamali Slobodanu Tanaskoviću i svedoku rušenja, koji je jutros preminuo na VMA, a potom su se s improvizovane govornice okupljenima obraćali predstavnici pomenute inicijative, nevladinih organizacija i gosti inicijative iz Niša i Kraljeva.

Kako javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << N1, građani na protestu, koji preventivno obezbeđuje policija, nose transparente "Neće vam proći", "Ko se boji malog još?", "Skinite fantomke", "Fantomi iz skupštine", "Vučić sve zna", "Zbog slobode", "Pale su maske, kada će i vlada", kao i male zastavice sa natpisima s jedne strane "Čiji je grad?" i "Naš grad!"

Protestu su se pridružili i predstavnici političkih partija, među njima i Bojan Pajtić, Boris Tadić, Zoran Živković, Sanda Rašković Ivić, Dragan Maršićanin, Ðorđe Vukadinović...

Ispred Skupštine grada bio je postavljen kamion sa ozvučenjem i pre početka puštala se muzika. Okupljeni su nosili zastavice na kojima piše "Naš grad" i duvali u pištaljke.

Po završetku skupa uputili su se u protestnu šetnju pod nazivom "Čiji je grad?", Trgom Nikole Pašića, Nušićevom, Svetogorskom, Takovskom, pored zgrade RTS-a i nazad, do Starog dvora.

Objekti u Hercegovačkoj ulici srušeni su u noći između 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka, objekte su bagerima porušili ljudi s fantomkama na glavama.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je tim povodom da je reč o nelegalnim objektima, da rušenje nije bilo obavljeno u skladu s pravnom procedurom i da očekuje da će nadležni organi ispitati ko stoji iza toga i proceniti sve okolnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.