BESNI: Vozači protiv ograničenja brzine na 100 kilometara na sat!

Izvor: Kurir, 22.Nov.2014, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BESNI: Vozači protiv ograničenja brzine na 100 kilometara na sat!

Nisu samo vozači razočarani novim zakonom. Auto-moto klubovi ÖAMTC i ARBÖ jasno su se izjasnili protiv uvođenja novog ograničenja na tirolskim auto-putevima

INZBRUK - Austrijski vozači ogorčeni su zbog odluke da na tirolskim autoputevima važi maksimalno ograničenje brzine od 100 km/h. Oni su odmah po donošenju ove odluke osnovali i Fejsbuk grupu "Ne tempu 100“, koja već ima 15.000 članova.

I dok tirolski političari >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i zaštitnici životne sredine u novoj regulativi vide samo pozitivne strane, austrijski vozači i auto-moto klubovi su besni. Ionako naelektrisanu atmosferu je dodatno podgrejala vest o tome da su slični projekti planirani i u Lincu, Gracu, Klagenfurtu i Salcburgu, što će dovesti do toga da na čak četvrtina svih auto-puteva u Austriji vozači moraju da uspore.

Vozači su besni, jer na ovaj način gube dragoceno vreme, a kazne za one koji prekorače novu dozvoljenu brzinu znatno su više nego u normalnim situacijama.

Međutim, nisu samo vozači razočarani novim zakonom. Auto-moto klubovi ÖAMTC i ARBÖ jasno su se izjasnili protiv uvođenja novog ograničenja na tirolskim auto-putevima Intalautoban i Brenerautoban.

Podsetimo, ova mera uvedena je kako bi se smanjilo zagađenje vazduha, a na snagu je stupila juče.

"Ova mera usmerena je protiv pogrešnih učesnika u saobraćaju. Vozači automobila odgovorni su za svega trećinu štetnih gasova na auto-putevima. Mislim da bi selektivna ograničenja brzine bila bolje i dugoročnije rešenje. Ne smemo na isti način sankcionisati nekoga ko vozi električni automobil i nekoga ko vozi benzinca“, smatra Bernhard Vizinger iz ÖAMTC.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.