BEJBI-BUM: Rekordan broj novorođenčadi u Gornjoj Austriji!

Izvor: Kurir, 03.Jul.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEJBI-BUM: Rekordan broj novorođenčadi u Gornjoj Austriji!

U poslednjih 20 godina nije zabeležen tako visok prosečan broj dece po ženi. U isto vreme majke su sve starije, odnosno žene se sve kasnije odlučuju za osnivanje porodice

LINC - Gornja Austrija beleži bejbi-bum, pošto je u prethodnoj godini rođeno 14.441 beba što je za 4,8 odsto više nego prethodne godine, a jednako rekordu iz 1998. U isto vreme beleži se još jedan trend - majke su sve starije, ali i rađaju više dece.

"Čak 16 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nije bilo toliko porođaja kao i prošle godine. Gornja Austrija po prvi put ima više rođenih nego najmnogoljudnija pokrajina Donja Austrija, kaže Frac Hisl (Franc Hiesl) iz pokrajinskog ministartva za porodicu.

On napominje da u poslednjih 20 godina nije zabeležen tako visok prosečan broj dece po ženi. U isto vreme majke su sve starije, odnosno žene se sve kasnije odlučuju za osnivanje porodice.

"Pre 30 godina žena je prvo dete rađala sa 24 godine. Sada je ta granica podignuta na 28 godina.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.