BANKARSTVO BUDUĆNOSTI Mobilni zamenjuje karticu, novac prebacujete Vajberom...

Izvor: Blic, 18.Avg.2017, 06:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BANKARSTVO BUDUĆNOSTI Mobilni zamenjuje karticu, novac prebacujete "Vajberom"...

Prinosite mobilni telefon POS terminalu i plaćate robu, uz pomoć "Vajbera" prenosite novac sa jednog računa na drugi, proveravate stanje, to su bankarske usluge koje postaju standard i u Srbiji.

Banke su itekako spremne za novu eru koja je nastupila sa pametnim telefonima. Naše najveće banke uvele su na domaće tržište "mobilni novčanik" pomoću koga jednostavno plaćate putem mobilnih telefona na POS terminalima.

Onlajn zahtevi za kredit i biranje najpovoljnijeg
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Standard je postalo i onlajn podnošenje zahteva za kredit, jer većina banaka sada nudi tu opciju, smanjujući vam broj odlazaka u banku da biste pozajmicu dobili. U toku je i razvoj veb platformi koje umesto vas traže najpovoljniji kredit na domaćem tržištu. Jedna od takvih je Tailor Fin, koja vam omogućava da ne samo pretražite i dobijete apsolutno najpovoljniju ponudu, već omogućava i da date opciju da tokom 24 sata banke "biduju", odnosno takmiče se ko će vam dati najpovoljniju ponudu.

Prvi korak je da unesete tražene parametre, a nakon toga platforma će vam ponuditi najpovoljniji kredit. Kriterijum po kojem se bira najpovoljnija ponuda je ukupan iznos novca koji se vraća nakon konačne otplate kredita. Trenutno za dve vrste kredita - gotovinski i refinansiranje, možete da dobijete najbolju ponudu, a očekuje se da će to uskoro biti i za stambene i auto kredite.

Transfer novca preko "Vajbera"

Među najpopularnijim aplikacijama za dopisivanje "Vajber", uskoro će u Srbiji moći da se koristi i u bankarstvu. Jedna od naših banaka koja posluje i u regionu ušla je u partnerstvo s tom aplikacijom. U BiH i Crnoj Gori pustili su proizvod koji omogućava da neke bankarske usluge koristite i preko četa s bankom.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da preko 67 odsto stanovništva u Srbiji već ima račun u nekoj banci, kao i da više od polovine populacije koristi pametni telefon, sa porastom od 15 procenata iz godine u godinu, jasno je da će se trend digitalizacije u bankarstvu nastaviti.

Mobilni telefoni preuzimaju primat

Da mobilni telefoni polako preuzimaju primat, potvrđuju u svim bankama sa kojima smo razgovarali. .

- Očekujemo da će mobilne aplikacije postati pravi lični asistenti kada je upravljanje finansijama u pitanju i da će na osnovu finansijskih navika i potreba klijenta, biti u mogućnosti da kreiraju personalizovane ponude - ističu u srpskim bankama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.