B92: Olja Bećković nas kompromituje, a u nju smo uložili 2 miliona evra

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92: Olja Bećković nas kompromituje, a u nju smo uložili 2 miliona evra

Kompanija B92 saopštila je da se pregovori "za poboljšanje saradnje" s autorkom emisije "Utisak nedelje" Oljom Bećković i Produkcijskom grupom "Mreža" nisu pokazali uspešnim.

- Ishod pregovora takav je da je od strane autorke emisije i produkcijske kuće došlo ne samo do odsustva razumevanja i podrške nego i do teškog narušavanja profesionalne etike izjavama datim u javnosti i optužbama za navodne ucene i ultimatume, a sa očiglednom namerom diskreditacije - navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u saopštenju B92.

Rukovodstvo B92 navodi da je "razočarano ponašanjem gospođe Bećković nakon 12 godina saradnje i vernosti, ulaganja u nju oko dva miliona evra i značajna promocija širom B92 mreže kao i na drugim mestima".

- Zaključak koji bi mogao da se nametne je da Olja Bećković i PG 'Mreža' svoje pogrdne izjave koriste kako bi stvorili negativnu atmosferu, narušili ugled i izvršili pritisak na slobodu uređivačke politike kompanije B92, a sve u pokušaju da poboljšaju svoje pregovaračke pozicije - navodi televizija uz zaključak da će dalja saradnja predstavljati "težak izazov".

Podsetimo da, odlukom menadžmenta B92, emisija "Utisak nedelje" ove jeseni nije počela da se emituje na nacionalnoj frekvenciji ove TV. Kako je ranije saopštila ova medijska kuća, autorki je predloženo da se dalje emitovanje nastavi na Info kanalu B92. Međutim, za razliku od B92 koja ima nacionalnu frekvenciju, Info kanal ove TV ima samo kablovsku pokrivenost, što znatno smanjuje tržište, odnosno gledanost emisija.

Olja Bećković se poziva na ugovor sa TV B92, a koji važi do marta i ne pristaje da potpiše novi, kojim bi njena emisija bila prebačena na kablovski kanal. Ona tvrdi da se radi o klasičnoj cenzuri koja dolazi od vrha vlasti u Srbiji, odnosno da emitovanje emisije nije odloženo, kako to tvrdi menadžment B92, već se radi o zabrani, po političkom nalogu, što menadžment i vlasnici ove medijske kuće odbacuju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.