Avion Er Fransa probio zvučni zid pa prinudno sleteo

Izvor: B92, 03.Maj.2016, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion Er Fransa probio zvučni zid pa prinudno sleteo

London -- Avion Er Fransa je uz pratnju britanskih vojnih aviona prinudno sleteo zbog gubitka radio veze, nakon što prethodno probio zvučni zid i uznemirio stanovnike.

Vojni avioni su u ponedeljak uveče primetili "pasivni civilni avion" koji je probio zvučni zid na severu Engleske, objavilo je Ministarstvo odbrane.

"Avion Er Fransa sa aerodroma Šarl de Gol iz Pariza, koji je leteo za Njukastl, imao je probleme sa radio vezom", potvrdili su u francuskoj avio kompaniji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Er Frans potvrđuje da je, zbog problema sa radio-komunikacijama, AF 1558 morao da bude u pratnji dva britanskih borbenih aviona", navode zvaničnici Velike Britanije.

Britanska policija je saopštila je da je radio komunikacija sa francuskim avionom brzo uspostavljena, naglašavajući da "nije bilo bojazni od bilo kakvih vazdušnih napada", jer je eksplozije kod probijanja zvučnog zida uznemirila stanovništvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.