Avion Er Azije najverovatnije pao

Izvor: B92, 28.Dec.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Avion Er Azije najverovatnije pao"

Putnički avion malezijske kompanije Er Azija koji je danas nestao sa radara najverovatnije se srušio, izjavio je potpredsednik Indonezije Muhamad Jusuf Kala.

On je, međutim, dodao da indonežanske vlasti nemaju informacije o mogućem mestu pada aviona, preneo je Tass.

Spasioci su za danas prekinuli potragu zbog mraka, saopštilo je u međuvremenu indonežansko ministarstvo za saobraćaj.

Potraga će biti nastavljena u ponedeljak ujutru, a dodatne komplikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvara loše vreme, navelo je ministarstvo, prenosi Tass.

Pomoć u pretrazi indonežanskim vlastima ponudili su Singapur, Australija i Malezija.

Avion malezijske kompanije "Er Azija" nestao je rano jutros sa 162 putnika i članova posade sa radara iznad Javanskog mora, na letu iz indonežanskog grada Surabaje ka Singapuru.

Prema poslednjim informacijama, pre nego što je nestao sa radara iznad Javanskog mora, pilot "erbasa" tražio je od kontrole leta da promeni maršutu kao bi izbegao guste oblake.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.