Austrijske banke zatvorile filijale na Krimu

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijske banke zatvorile filijale na Krimu

Dan nakon što je ukrajinska ćerka austrijske Rajfajzenbank internacional (RBI) - Bank Aval zatvorila sve svoje filijale na Krimu, to je juče učinila i ukrajinska ćerka banka austrijske Bank Austria.

Unikredit Bank Austrija na Krimu je početkom godine imala 20 filijala, od kojih je šest već bilo zatvoreno pre današnje akcije.

Bank Austria je odlučila da obustavi poslovanje na Krimu i zatvorila je sve filijale, a kao razlog navedeno je "nejasno pravno stanje", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to jest nepostojeća pravna osnova nakon pripajanja te teritorije Ukrajini.

Prema informacijama austrijske agencije APA, Ukrajina je bankama koje posluju na Krimu pretila oduzimanjem licence. Klijentima je juče preneta informacija o zatvaranju i preusmeravanju na druge regione u Ukrajini. RBI je još u ponedeljak obustavila sve aktivnosti na Krimu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Austrijske banke zatvorile filijale na Krimu

Izvor: Capital.ba, 17.Apr.2014

BEČ, Dan nakon što je ukrajinska ćerka austrijske Rajfajzenbank internacional (RBI) – „Bank Aval“ zatvorila sve svoje filijale na Krimu, to je učinila i ukrajinska ćerka banka austrijske „Bank Austria“. ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.