Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2014, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Uhapšen Safet Kalić optužen za pranje novca

Crnogorac kojega se sumnjiči da je vodeći trgovac drogom u toj zemlji uhićen je u ponedjeljak u Austriji, javili su mediji, a prenosi austrijska novinska agencija APA.

Safet Kalić iz Rožaja na sjeveru Crne Gore nalazi se u bijegu od 2011., a u njegovoj domovini protiv njega se vodi postupak zbog pranja novca u visini od 7,7 milijuna eura.

Oprani novac potječe iz prodaje droge u Njemačkoj u razdoblju između 2005. i 2011., tvrde crnogorski mediji.

Uz njega, optuženi su i njegov brat i supruga, a presuda se očekuje 3. novembra.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Safet Kalić u pritvoru u Austriji

Izvor: B92, 21.Okt.2014

Austrisjka policija potvrdila je danas da je na tlu Austrije uhapšen crnogorski narko-bos Safet Kalić...Portparol Kriminalističke službe Mario Hejl rekao je da je osumnjičeni uhapšen i da je akcija sprovedena juče posle podne u 15 časova u 4. bečkom okrugu...Prema njegovim rečima Kalić, za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.