Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australiju pogodila neviđena oluja: Gromovi udarali 80.000 puta (VIDEO)

Zbog "neviđenog" olujnog nevremena u srijedu je ostala bez struje cijela država Južna Australija koja je površinom jedan i poput veća od Francuske.

Tu australijsku saveznu državu s 1,7 miliona stanovnika zahvatili su vjetar brzine 140 km/h, jaka kiša i grad s velikim komadima leda.

Premijer Južne Australije Džej Votervil je rekao da je to bila "neviđena vremenska nepogoda".

Čelnik meteorološke službe Džejms Tejlor je potvrdio da je "ovakav sustav >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izrazito niskog pritiska koji se približava obali krajnje neuobičajen u ovom dijelu godine".

"Ovo je sigurno jedna od najsnažnijih oluja koje smo vidjeli u zadnje vrijeme. Stanovnici se ne sjećaju takve oluje u zadnjih deset do petnaest godina", dodao je, rekavši da će se ovakvi vremenski uslovi nastaviti u četvrtak.



U nevremenu niko nije stradao, rekao je  Votervil. Oluja je rušila drveća i odnosila krovove.

"Vjetar je bio tako jak da je čupao električne stupove", rekao je novinarima, dodavši da je generatore pogodilo 80.000 udara groma.

U prekidu je bila i mobilna telefonska mreža a zbog nestanka struje nisu radile pumpe za vodu, izvijestila je mreža ABC.

(index)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Jako nevreme pogodilo Australiju, 80.000 udara gromova

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2016

Zbog jakog olujnog nevremena u sredu je bez struje ostala cela Južna Australija koja je površinom jedan i poput veća od Francuske...Tu australijsku saveznu državu s 1,7 miliona stanovnika zahvatili su vetar brzine 140 km/h, jaka kiša i grad s velikim komadima leda...Čelnik meteorološke službe...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.