Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Avg.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Nove protivterorističke jedinice na aerodromima

Nove protivterorističke jedinice, koje su od prošle nedelje počele da rade na dva najveća australijska aerodroma, u Sidneju i u Melburnu, već su presrele jednu sumnjivu osobu, rekao je danas australijski premijer Toni Ebot.

Ebot je naveo da će takve protivterorističke jedinice biti uvedene na svim australijskim međunarodnim aerodromima, a da će takođe na svim tim aerodromima biti uvedena biometrijska kontrola putnika.

"Obavešten sam da su te nove jedinice već presrele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << najmanje jednu sumnjivu osobu. Ova vlada, a siguran sam i ovaj parlament, uradiće sve što je razumljivo neophodno kako bi održali našu zemlju bezbednom", rekao je Ebot u obraćanju australijskom parlamentu.

Australijska Služba za carinu i zaštitu granice za sada nije saopštila detalje o sumnjivoj osobi koja je presretnuta na aerodromu niti o tome da li je protiv osobe podignuta optužnica.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Jedinice za suzbijanjen terorizma na aerodromima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014

Australijski premijer Toni Abot rekao je danas da su, na najvećim međunarodnim aerodromima u Australiji - u Sidneju i Melburnu, raspoređene specijalne jedinice za suzbijanjen terorizma koji mogu da zaustave "sumnjive osobe"...U obraćanju poslanicima parlamentu, Abot je naveo da će takve jedinice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.