Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Bebama umjesto kiseonika dali gas za smijanje, jedna preminula

SIDNEJ - Jedna beba je preminula, a druga je u teškom stanju, nakon što su im u bolnici u jugozapadnom dijelu Sidneja umjesto kiseonika dali azot suboksid, poznat i kao gas smijavac, saopštile su lokalne vlasti.

Ministarka zdravlja australijske savezne države Novi Južni Vels Džilijan Skiner je potvrdila tu informaciju i izrazila saučešće porodici preminule bebe, prenijeli su australijski mediji.

Bebama, koje su rođene u poslednja dva mjeseca, slučajno je dat >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << azot suboksid umjesto kiseonika, a greška je uočena kad je jedan pedijatar izrazio zabrinutost povodom smrti bebe.

Skiner je objasnila da je na neonatalnom odjeljenju kroz crijevo kojim je trebalo da do bolničkih aparata stiže kiseonik, stizao azot suboksid.

Ona je dodala da je, prema bolničkim dokumentima, nijednoj drugoj bebi nije dat pogrešan gas.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.