Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atelje 212 priprema Bergmanovu Jesenju sonatu

BEOGRAD - U Ateljeu 212 priprema se nova predstava "Jesenja sonata" velikog švedskog filmskog i pozorišnog stvaraoca Ingmara Bergmana, koju režira Jagoš Marković, čija premijera je zakazana za ponedljak 4. jul u Budvi.

U jubilarnoj sezoni, u kojoj Atelje 212 obeležava 60 godina potojanja, ova predstava se organizuje u saradnji sa festivalom Grad Teatar Budva koji ove godine slavi 30 godina od osnivanja.

Uloge u predstavi igraju Tanja Bošković, Branka Šelić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Mladen Andrejević i Jelena Petrović.

Scenografiju je osmislio Jagoš Marković, a kostime Maria Marković.

Bergman je film "Jesenja sonata" snimio 1978, a govori o svjetski poznatoj pijanistkinji Šarloti, koja je porodični život podredila karijeri, naročito svoj odnos sa kćerkom koja ima psihičkih problema.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.