Ataman više nije dobrodošao u Srbiju

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ataman više nije dobrodošao u Srbiju"

Treneru Galatasaraja premijer Srbije poručio da više nije dobrodošao u Srbiju.

Foto: MN Press

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Vlade Republike Turske Ahmetom Davutogluom, dašef stručnog štaba Košarkaškog kluba Galatasaraj Ergin Ataman, nije dobrodošao u Srbiju, posle izjave u kojoj je ubijenog mladića, kao i sve ostale navijače >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Crvene Zvezde, optužio za terorizam.

"Oko 300 terorista (navijača Crvene zvezde) došlo je ovde bez ikakvih karata i napali su naš narod. Evroliga mora da suspenduje te ljude", poručio je posle meča Ataman.

Skandaloznu izjavu trenera turske ekipe osudili su i čelnik Crvene zvezde Nemojša Čović, odnosno srpski konzul u Istanbulu Zoran Marković.

"Sramota je što sada pojedinci pokušavaju da zamenjuju teze. Turski trener je dao odvratne, neprimerene izjave...Trener je učitelj, a takav učitelj treba da se stidi svoje izjave. Ne treba nam pobeda. Beskonačno mnogo utakmica i beskonačno mnogo pobeda nema vrednost jednog života, mladog života", rekao je Čović.

"Pošto je trener Galatasaraja dao izjavu da su naši navijači teroristi koji su došli da terorišu turski narod, ja kažem da je on terorista i stojim iza toga", izjavio je srpski konzul.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.