Astronautkinja oborila rekord u broju šetnji u svemiru

Izvor: N1 televizija, 30.Mar.2017, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astronautkinja oborila rekord u broju šetnji u svemiru

Najstarija žena astronaut Pegi Vitson postavila je novi rekord u broju šetnji u svemiru, javio je AP, precizirajući da je ona osmi put izašla iz Međunarodne svemirske stanice.

NASA astronaut Vitson (57) je izašla iz stanice da bi premestila opremu za spajanje kapsula za snabdevanje i tako postala žena sa najvećim brojem svemirskih šetnji, a oborila je i rekord od 50 sati i 40 minuta, koliko je najviše neka žena bila van svemirskog broda ili stanice.

Vitson se od novembra prošle godine nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici, koja je u orbiti 250 kilometara iznad Zemlje.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Najstarija astronautkinja rekorderka po šetnji u svemiru

Izvor: Beta, 30.Mar.2017

Najstarija i najiskusnija astronautkinja na svetu danas je postavila još jedan rekord, ovog puta za šetnju u svemiru.Astronautkinja Pegi Vitson (57) krenula je iz Medjunarodne svemirske stanice u osmu svemirsku šetnju u svojoj karijeri, što je najviše šetnji ikad koje je izvela žena.Vitson i njen...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.