Aplikacija za postavljanje statusa i fotografija iz grobova

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija za postavljanje statusa i fotografija iz grobova

Ljudi će i u budućnosti umirati fizički, ali njihov virtuelni život biće nastavljen pomoću "duplikata" ili "usvojenih botova", koji će nastaviti kontakte sa drugim licima u ime preminulog vlasnika.

Društvena mreža "Eter9" obećava da će nastaviti da šalje poruke i postove u ime korisnika.

"Eter9" objašnjava da će naučiti sve što treba o karakteru vlasnika profila dok on tokom života deli fotografije, linkove i komentare, pa će nastaviti to da radi i nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << smrti te osobe.

Stranica koristi oblik "veštačke inteligencije" da bi stvorila virtuelna lica koja mogu da ostvaruju kontakte sa drugim korisnicima. Svaki korisnik imaće "digitalni duplikat" koji će se razvijati na osnovu korisnikovih postova.

Stranica je, za sada, još uvek u fazi formiranja, odnosno u "beti", a prijavilo se već oko 5.000 ljudi, mada su neki od njih ovaj koncept ocenili kao "jeziv". "Eter9" učiniće korisnika večnim i dati mu stalnu mogućnost korišćenja mreže 24 sata na dan pomoću "duplikata", koji je aktivan i kada korisnik nije prisutan, pa će umesto njega objavljivati razne sadržaje i komentarisati.

Stručnjaci koji rade na ovom projektu tvrde da će postojati virtuelni učesnici, koje će ljudski korisnici moći da "usvoje". Naziv "Eter9" nastao je od prva četiri slova riječi "eternity" (večnost) i izraza "Oblak br. 9" koji znači #osećaj zadovoljstva". Autor stranice je Enrike Žorge, portugalski stručnjak za softver.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.