Anitina pluća imaju šansu za oporavak

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anitina pluća imaju šansu za oporavak

Anita Balaž, kojoj je u Beču ugrađena srčana pumpa, lakše diše i lekari se nadaju da neće morati da se radi transplantacija pluća.

Četiri meseca lečenja na AKH klinici u Beču dala su prve rezultate i mala Anita Balaž posle kateterizacije pluća lakše diše.

- Anita je dobro, urađena joj je kateterizacija prošle nedelje i lekari su zadovoljni. Pritisak u plućima se spušta - kaže njena majka Ksenija.

Devojčica je krajem novembra otišla u Beč >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa dijagnozom restriktivne kardiomiopatije, koja je ugrozila ne samo srce već i pluća. Zato su bečki lekari odlučili da Aniti ugrade srčanu pumpu.

- Zasad je potrebno da još tri meseca nosi pumpu kako bi se pluća što više oporavila. Ukoliko nastavi ovako da se oporavlja, transplantacija pluća će se izbeći - kaže Ksenija.

Anita je, inače, prvi pacijent iz Srbije koji čeka na transplantaciju srca i čije lečenje u potpunosti snosi Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lekari se nadaju da Aniti Balaž neće biti potrebna transplantacija pluća

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2014

Anita Balaž, kojoj je u Beču ugrađena srčana pumpa, lakše diše i lekari se nadaju da neće morati da se radi transplantacija pluća.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.