Ameriko, poštuj naš komunistički režim

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ameriko, poštuj naš komunistički režim"

Kubanski predsednik Raul Kastro zahtevao je u subotu da SAD poštuju komunistički režim pošto su dve zemlje krenule sa normalizacijom diplomatskih veza.

Američki predsednik Barak Obama je tokom sedmice najavio da će razgovarati sa članovima Kongresa o ukidanju embarga Kubi, istakavši da je papa Franjo pomogao u "otopljavanju" odnosa sa Kubom, insistirajući na oslobađanju američkog humanitarnog radnika Alana Grosa.

Američki zvaničnici posetiće Havanu u januaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << radi početka razgovora o normalizaciji i Obama je istakao da će tokom pregovora vršiti pritisak na Kubu o pitanjima ljudskih i političkih prava.

Kastro je danas izjavio da je otvoren za diskusiju o većem broju pitanja, ali da time trebaju biti obuhvaćene i SAD i naglasio je da Kuba neće odustati od svojih socijalističkih principa.

"Kako mi nikada nismo zahtevali da SAD menjaju svoj politički sistem, na isti način zahtevamo da se poštuje naš", istakao je Kastro u govoru pred Nacionalnom skupštinom.

Kastro je, takođe rekao da se Kuba suočava sa "dugom i teškom borbom" pre nego što SAD uklone ekonomski embargo, delimično zbog toga što će kubansko-američki izgnanici pokušati da "sabotiraju proces".

Kubanski predsednik je najavio da će u aprilu učestvovati na samitu Amerika u Panami.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.