Američke kompanije nastavljaju letove za Izrael

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke kompanije nastavljaju letove za Izrael

Američke, ruske i neke evropske avio kompanije nastavile su juče letove za Izrael nakon dvodnevnog prekida zbog straha od raketne vatre iz Gaze.

Pojedine evropske kompanije, međutim, i dalje ne lete za Izrael zbog bezbednosnog rizika oko međunarodnog aerodroma Ben Gurion u Tel Avivu, prenosi AFP.

Američka Federalna uprava za avijaciju upozorila je, međutim, da je situacija veoma nestabilna zbog žestokih borbi oko pojasa Gaze.

Istovremeno, Evropska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za bezbednost u avio saobraćaju povukla je svoju preporuku avio kompanijama da ne lete za Tel Aviv na osnovu informacija koje je dobila od civilnih vazduhoplovnih službi Izraela, navodi AFP.

Dve vodeće ruske avio kompanije, Aeroflot i Transaero, saopštile su da nastavljaju letove za Izrael.

Kompanije Lufthanza, Er Frans, Sviser, Ostrijan erlajnz i još neke, međutim, ni danas ne lete u pravcu Izraela.

Otkazivanja letova ukazuju na pojačan strah za bezbednost putničkih aviona posebno nakon prošlonedeljnog obaranja malezijskog aviona iznad Ukrajine, navodi AFP.

Iako su evropske i američke agencije za bezbednost u avio saobraćaju dale zeleno svetlo za nastavak letova ka Izraelu, Asocijacija evropskih avio kompanija pozvala je na "hitnu" debatu o bezbednosti vazdušnog prostora nakon pada malezijskog aviona.

U međuvremenu, Organizacija UN za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) sastaće se naredne sedmice u Montrealu sa Međunarodnom asocijacijom za vazdušni saobraćaj (IATA) i drugim agencijama kako bi razgovarali o bezbednosti avio saobraćaja, preneo je Rojters pozivajući se na neimenovane zvaničnike ovih organizacija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Američke i evropske kompanije nastavljaju letove za Izrael

Izvor: Blic, 25.Jul.2014

Američke, ruske i neke evropske aviokompanije nastavile su juče letove za Izrael nakon dvodnevnog prekida zbog straha od raketne vatre iz Gaze. Američka Federalna uprava za avijaciju upozorila je, međutim, da je situacija veoma nestabilna zbog žestokih borbi oko pojasa Gaze. ..Istovremeno, Evropska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.