Ambasador Belgije u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 28.Avg.2014, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Belgije u Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara dr. Meho Mahmutović, primio je ambasadora Kraljevine Belgije u Srbiji, Lea Dasa, koji je danas, u pratnji svoje supruge Monike, prvi put u Novom Pazaru. Na sastanku je bilo riječi o međusobnoj budućoj saradnji i mogućnostima privlačenja belgijskih investitora u Novi Pazar. ”Objašnjavali smo koliko bi ekonomija i privredni rast značili za ovaj kraj u kompletnoj stabilizaciji prilika”, rekao je nakon sastanka, gradonačelnik Novog Pazara, dr. Meho Mahmutović. >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << ”Želja bi nam bila – kazao je Mahmutović – da naši privrednici imaju prilike da sa privrednicima iz Belgije imaju susret, da predstave svoje potencijale, da mi iskoristimo priliku da predstavimo šta to Novi Pazar ovdje ima i koje bi bile prednosti za belgijske investitore.” ”Koristimo svaku priliku – rekao je gradonačelnik Mahmutović – da predstavnicima, posebno EU zahvalimo na dosadašnjoj pomoći kroz projekat EU Progres, koji je za nas izuzetno bitan i značajan, a Belgija učestvuje u tom projektu. Želja nam je da Belgija kao i do sada bude prijatelj Novog Pazara, da iskoristimo njihovo prijateljstvo i da nam pomognu da ovaj kraj i ovaj grad oporavimo”. Da bi se neki kraj učinio atraktivnim za investiranje, potrebno je da postoji zajednički napor državnih, regionalnih i opštinskih vlasti – rekao je ambasador Belgije, Leo Das. Nakon sastanka u Gradskoj upravi, on je istako da će sa svoje strane uložiti napor, kako bi belgijske investitore zainteresovao za Novi Pazar. ”Moj prvi utisak je da je ovo jedan prometan grad, koji je pun aktivnosti, a vidimo da je ovdje veoma jako privatno preduzetništvo”, rekao je ambasador Das. ”Kao belgijski ambasador u Srbiji mogu da kažem u svoje ime da ću razgovarati sa belgijskim poslovnim ljudima u Beogradu i predstaviti im mogućnosti ulaganja u Novi Pazar”. On je zahvalio gradonačelniku i njegovoj supruzi na, kako je rekao, veoma gostoljubivom prijemu. (radio100+)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Ambasador Belgije: Raditi na dovođenju investitora i smanjenju nezaposlenosti

Izvor: SandzakPress.net, 28.Avg.2014

Novi Pazar. Belgija - Ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Leo Daes (Leo D’aes) rekao je danas da su visoka nezaposlenost i loša infrastruktura glavni problemi Novog Pazara, kao i da se mora aktivnije raditi na privlačenju stranih investitora. On je u intervjuu za radio Sto plus istakao da se prilikom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.