Alžir: Opozicioni aktivisti ponovo pokušali da organizuju protest

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alžir: Opozicioni aktivisti ponovo pokušali da organizuju protest

Opozicioni aktivisti ponovo su pokušali danas da organizuju protest u prestonici Alžira protiv ponovne kandidature aktuelnog predsednika Abdelaziza Buteflika na izborima u četvrtak, kojem bi to bio četvrti predsednički mandat.

Nekoliko članova organizacije Barakat okupili su se u centru prestonice pre nego što ih je policija nasilno uklonila i prisilili da odu bez obzira na grupu stranih novinara.

Okupljeni su demonstrirali protiv političkog sistema u Alžiru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i posebno protiv ponovne kandidature predsednika Buteflika koji, uprkos lošeg zdravlja, očekuje da dominira na sutrašnjim predsedničkim izborima.

Buteflika (77) će se suočiti s malim izazovom za osvajanje četvrtog mandata posle 15 godina na vlasti, navodi Rojters, iako retko govori u javnosti od bolesti prošle godine kada je, u Parizu, na lečenju proveo tri meseca.

Mada je za izbore kandidovano šest osoba, analitičari očekuju da će Buteflika pobediti, zbog podrške moćne državne mašinerije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.