Alitalija otpušta 994 radnika da je kupi Etihad

Izvor: Mondo, 25.Okt.2014, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alitalija otpušta 994 radnika da je kupi Etihad

Najveća italijanska avio kompanija Alitalija planira da otpusti 994 radnika, javila je novinska agencija Adnkronos.

Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Pozivajući se na dokument uprave aviokompanije i nekoliko sindikata, agencija navodi da će kompanija da otpusti 879 članova zemaljskog osoblja, 61 pilota i 54 stjuarda i stjuardese.

Dokument su potpisala tri od četiri radnička sindikata koji brane prava radnika u transportu. Zaposlenici će 31. oktobra početi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da primaju pisma sa obaveštenjem o otpuštanju.

Kako navodi list "La stampa", Alitalija se već "oslobodila" 700 radnika koji su ili otišli dobrovoljno ili su penzionisani.

Smanjenje broja zaposlenih bio je jedan od uslova iz sporazuma koji su potpisale Alitalija i Etihad ervejz, s ciljem prodaje 49 odsto udela aviokompaniji iz Emirata.

Cilj ugovora koji je potpisan 8. avgusta je dokapitalizacija Alitalije koja beleži gubitke od 1,7 milijardi evra.

"Etihad" će da plati 560 miliona evra, čime će postati najveći deoničar u kompaniji, još 300 miliona platiće drugi deoničari, a italijanske banke obezbediće još 300 miliona.

Ostatak sume biće pribavljen restrukturisanjem duga Alitalije.

Kompanija je preuzela na sebe da otpusti više od 2.000 zaposleh od kojih samo 950 ima mogućnost penzionisanja ili zapošljavanja na drugom radnom mestu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Avio kompanija "Alitalia" otpušta 994 radnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2014

Najveća italijanska avio kompanija "Alitalia" planira da otpusti 994 radnika, javila je novinska agencija "Adnkronos". Pozivajući se na dokument uprave aviokompanije i nekoliko sindikata, agencija navodi da će kompanija da otpusti 879 članova zemaljskog osoblja, 61 pilota i 54 stjuarda i stjuardese...Dokument...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.