Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2016, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alibaba Group ulaže 150 milona dolara u eSports

Marta ove godine iz jedne od najvećih svjetskih i kineskih korporacija, Alibaba Group, najavljen je prodor u eSports sa turnirima vrijednim oko 3,7 miliona dolara.

Prekjuče je preduzet drugi korak ka ulasku Alibabe u eSports, najavljenim partnerstvom između International e-Sports Federation (IeSF) i Alibaba Sports Group (Alisports), kada je potpisan ugovor u “ekskluzivnom strateškom partnerstvu”.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, obje strane će težiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ka tri zajednička cilja koje žele da postignu za eSports. Cilj obe strane je organizacija turnira na najvišim nivoima koji će biti dostupni kako amaterskim, tako i profesionalnim eSports igačima. Obe strane žele da ulože vrijeme, resurse i znanje u cilju priznavanja eSports takmičenja kao pravog sporta i stavljanje u rang sa ostalim sportovima.

Na kraju, obe strane će raditi na snažnjenju novog World Electronic Sports Games (WESG) koji startuje ove godine i čija je uloga da bude nasljednik čuvenog WCG-a. IeSF ima iza sebe 7 godina iskustva i razgranatu eSports organizacionu infrastrukturu u 47 zemalja članica, dok će Alibaba uložiti resurse kako bi osigurala podršku za ovaj i ostale zajedničke projekte.

Na konferenciji je objelodanjeno da će ukupna ulaganja Alibabe u eSports biti oko 1 milijarde juana (što je oko 150 miliona dolara). Ova sredstva će ići za podršku u organizaciji eSports događaja i nagradne fondove (prvi WESG se održava ove zime sa nagradnim fondom od oko 5,5 miliona dolara), ali je cilj u skorijoj budućnosti i da se krene sa izgradnjom specijalnih eSports stadiona širom Kine.

(klanrur.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.