Albanci nasrnuli na Srbe, policija koristi suzavac

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2016, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci nasrnuli na Srbe, policija koristi suzavac

Albanci iz Mušutišta, opština Suva Reka na Kosmetu, sukobili su se sa policijom kada su u nedelju ujutru blokirali put koji vodi prema ovom selu, a kojim je trebalo da prodju proterani i raseljeni Srbi.

Na tom putu došlo je do sukoba Albanaca i pripadnika kosovske specijalne policije, koja je uhapsila više njih i upotrebila suzavac i palice.

Demonstranti nose albanske zastave i uzvikuju parole "UČK, UČK". Oko 150 raseljenih Srba nalazi se u tri autobusa i čekaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rasplet situacije.

Policajci su opremi za razbijanje demonstracije sa šlemovima i štitovima.

Albanci, mahom, meštani Mušutišta, blokirali su put koji vodi prema crkvi Bogorodice Odigitrije koja je porušena i na čijim temeljima su u nedelju ujutru raseljeni Srbi trebalo da prisustvuju liturgiji povodom praznika Velike Gospojine.

Na licu mesta nalaze se pripadnici specijalne jedinice kosovske policije koji su, kako javlja Tanjug, uhapsili par demonstranata i pokušavaju da oslobode prolaz Srbima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.