Albanci nagrnuli da slikaju Vučića (VIDEO)

Izvor: Mondo, 27.Maj.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci nagrnuli da slikaju Vučića (VIDEO)

Poseta srpskog premijera Aleksanda Vučića Tirani protiče uz najviše mere bezbednosti, ali i veliko interesovanje građana Tirane. Evo kako su ga dočekali...

Foto: screenshot/Tanjug

Prva poseta predsednika Vlade Srbije Tirani bila je glavni događaj tokom današnjeg dana u prestonici Albanije.

Stanovnici Tirane o poseti nisu mogli čuti samo preko medija, koji su tome posvetili veliku pažnju, već su i prilikom kretanja gradom mogli suočiti sa posledicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najviših mera bezbednosti koje su preduzele albanske vlasti.

Naime, ulice kojima se kretala kolona srpskog premijera bile su privremeno zatvarane.

U konvoju, u kojem je bila srpska delegacija, bio je veliki broj policajaca u civilu i uniformama, ali i pripadnika antiterorističkih jedinica albanske policije.

Te mere bezbednosti bile su uočljive i večeras, kada je premijer dao intervju RTS-u na trgu ispred gradske Većnice u Tirane.

Izvor: Tanjug

Veliki broj policajaca u civilu i uniformama opkolio je ovaj trg i nije dozvolio građanima da priđu bliže visokom gostu iz Srbije.

Inače veliki broj građana Tirane iz radoznalosti se okupio nadomak ovog trga kako bi videli gosta iz Srbije, a mnogi su, iz daleka, mobilnim telefonima slikali srpskog premijera.

Premijer Srbije je tokom dana imao razgovore sa premijerom Albanije Edijem Ramom, predsednikom Bujarom Nišanijem, predsednikom Parlamenta Iljirom Metom i gradonačelnikom Tirane Ljuljzimom Bašom.

Takođe on se sastao i sa predstavnicima srpske manjine u Albaniji.

Posetu Tirani Vučić završava u četvrtak učešćem na Bečkom ekonomskom forumu "Razgovori u Tirani 2015.", kojem će prisustvovati premijeri iz regiona, između ostalih Makedonije Nikola Gruevski i Kosova Isa Mustafa.

Sa premijerom je u Tiranu otputovala i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Albanci nagrnuli da slikaju Vučića

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2015

Poseta srpskog premijera Aleksanda Vučića Tirani protiče uz najviše mere bezbednosti. Poseta je bila glavni događaj tokom srede, a stanovnici Tirane o poseti nisu mogli čuti samo preko medija, koji su tome posvetili veliku pažnju, već su i prilikom kretanja gradom mogli suočiti sa posledicama...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.