Al Kaida zarađuje na Balkanu

Izvor: Kurir, 29.Jan.2015, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida zarađuje na Balkanu

Više od četiri miliona komada oružja iz ratova na prostoru bivše Jugoslavije nalazi se u opticaju u državama Balkana

BEČ - Balkan je najveća bezbednosna rupa EU, koju su prepoznali i teroristi, jer većina oružja koje koriste dolazi baš iz tog regiona, tvrdi bečki dnevnik Kronen cajtung.

List ukazuje da su atentatori u Parizu koristili oružje koje je poreklom s Balkana, gde trenutno, prema procenama, ima četiri miliona komada neregistrovanog naoružanja na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << crnom tržištu.

Prema Evropolu, više od četiri miliona komada oružja iz ratova na prostoru bivše Jugoslavije nalazi se u opticaju u državama Balkana.

Uz to nestaju sve više granice između „normalnog“ kriminala i terora.

Iz Avganistana preko Balkana godišnje dospeva u EU heroin u vrednosti od oko 17 milijardi evra. Dobit od ovog posla dospeva u džepove Al Kaide - tvrde eksperti.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.