Akcija Matura: Bez alkohola, droge i tuča

Izvor: Mondo, 27.Apr.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Matura": Bez alkohola, droge i tuča

Maturanti će i ove godine tradicionalno proslaviti završetak školovanja, ali je ovog puta država pokrenula akciju kako bi taj radosni događaj protekao bez incidenata.

U srednjim školama će tokom maja i juna biti sprovedena akcija "Matura", čiji je cilj unapređenje bezbednosne zaštite učenika završnih razreda srednjih škola, kao i održavanja povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Akcija će biti predstavljena sutra u Srednjoj ekonomskoj školi "Nada Dimić" u Zemunu, u 11. 30 sati, a prisustvovaće i ministri prosvete i unutrašnjih poslova Mladen Šarčević i NEbojša Stefanović.

Policajci će maturantima održati predavanje o prevenciji nasilja i javnom redu i mir, zloupotrebi alkohola i droge i bezbednom učešću u saobraćaju.

U okviru akcije biće preduzete sveobuhvatne preventivne mere i aktivnosti, kao što su, informisanje učenika o prevenciji nasilja, narušavanja javnog reda i mira, zloupotrebe alkohola i opojnih droga i bezbednog učešća mladih u saobraćaju i sprečavanje i otkrivanje krivičnih dela i prekršaja, posebno za vreme održavanja maturkih proslava i drugih školskih manifestacija, precizira se u saopštenju.

-------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

MUP sproveo akciju Matura

Izvor: Beta Video, 28.Apr.2017, 15:45

BEOGRAD - Akcija „Matura“, koju Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, počela je danas predavanjem koje su na temu prevencija nasilja, zloupotrebe alkohola i droga i bezbednom učešću u saobraćaju policijski službenici održali...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.