Advokatu robija zbog prevare klijenta

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokatu robija zbog prevare klijenta

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci osudio je na dvije i po godine zatvora Dragana Radetića (58), advokata iz Prijedora, a njegovu punicu Jelenu Đenadiju (79) na tri mjeseca zbog prevare, falsifikovanja i zloupotrebe povjerenja klijenata.

Radetić je, prema optužnici, zloupotrijebio svoja ovlašćenja i na osnovu lažnog ugovora o pružanju advokatskih usluga bez saglasnosti svog klijenta Josipa Ćorića od opštine Prijedor naplatio naknadu za njegovo izuzeto zemljište u iznosu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 120.268 maraka, kao i kamatu u iznosu od 30.465 maraka. Novac je prebacio na svoj račun, a da s tim nije upoznao Ćorića, kojem je na račun prebacio samo 30.000 maraka.

On je, takođe, Ćorića doveo u zabludu i uvjerio ga da svu imovinu vrijednu oko 160.000 maraka, koju je testamentom bio ostavio sinu Goranu, prepiše na njegovu punicu Jelenu Đenadiju, kako bi je navodno sačuvao, jer zbog poništene presude za isplatu odštete za eksproprisano zemljište mora da vrati novac opštini.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.