Adel i zvanično najuspešniji umetnik u 2015.

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adel i zvanično najuspešniji umetnik u 2015.

Pevačica Adel, koja je oborila rekorde sa pesmom "Hello" i poslednjim albumom "25", i zvanično je proglašena najuspešnijim umetnikom u 2015. godini, prenose strane agencije.

IFPI - telo zaduženo za globalnu muzičku industriju saopštilo je da je britanska pevačica najuspešnija sudeći po prodaji svog albuma širom sveta.

Adel je ostvarila taj podvig iako je album "25" objavila tek krajem godine, 20. novembra.

"25" je pevačičin treći album, objavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posle više od četiri godine pauze, i već tokom prve nedelje oborio rekorde prodaje u SAD i Velikoj Britaniji.

Singl "Hello" za samo nedelju dana je skinut sa sajtova više od milion puta.

Izvršni direktor IFPI Frensis Mur nazvala je "25" globalnom senzacijom i izjavila da je Adelin uspeh "jednostavno fenomenalan".

Adelin album "25" je prodat u osam miliona primeraka u SAD-u, postavši tek šesto izdanje koje je prešlo taj prag od 2001. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVANIČNO: Adel najuspešniji umetnik za 2015. godinu!

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016

Pevačica Adel, koja je oborila rekorde sa pesmom "Hello" i poslednjim albumom "25", i zvanično je proglašena najuspešnijim umetnikom u 2015. godini...IFPI - telo zaduženo za globalnu muzičku industriju saopštilo je da je britanska pevačica najuspešnija sudeći po prodaji svog albuma širom sveta...Adel...

Nastavak na Kurir...

Adel i zvanično najuspešniji umjetnik u 2015. (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 01:05

LONDON - Pjevačica Adel, koja je oborila rekorde sa pjesmom "Hello" i posljednjim albumom "25", i zvanično je proglašena najuspešnijim umjetnikom u 2015. godini, prenose strane agencije...IFPI - tijelo zaduženo za globalnu muzičku industriju saopštilo je da je britanska pjevačica najuspješnija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.