AUSTRIJSKA ATLETIČARKA SLOMILA KIČMU: Kiri adaptiraju kuću za kretanje pomoću kolica!

Izvor: Kurir, 03.Avg.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUSTRIJSKA ATLETIČARKA SLOMILA KIČMU: Kiri adaptiraju kuću za kretanje pomoću kolica!

Kira Grinberg (21) teško se povredila kada je pala sa oko tri metra visine, na glavu i udarila u okvir u koji se zabada motka prilikom skoka

INZBRUK - Kira Grinberg (Kira Grünberg, 21) austrijska rekorderka u skoku sa motkom (4,45m), koja je slomila kičmu na treningu pre tri dana, danas će biti prebačena sa intenzivne nege klinike u Inzbruku na nastavak terapije i rehabilitaciju.

Ona se hrabro suočava sa svojom teškom povredom i saznanjem da će ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << paralizovana. Kira je na treningu, pala sa oko tri metra visine, na glavu i udarila o tvrd okvir u koji se zabada motka prilikom skoka. Tada su joj polomljeni vratni pršljenovi i pokidana kičmena moždina zbog čega će najverovatnije ostati nepokretna od vrata naniže.

"Kira zna šta joj se desilo. Istovremeno želi da zna šta je čeka, kakva terapija i šta će morati da prođe. Ona je veliki borac i sportista, takva je od kada je znam", kaže njen menadžer, Tomas Hercog (Thomas Herzog). On dodaje da je u petak, kada se potvredila dobio 240 poziva.

Najveći izazov za nju sada će biti da savlada nov način disanja. Lekari, koji u javnosti još ne govore o obimu Kirine paralize, kažu da će moći samostalno da diše. Njen menadžer kaže da je uvek imala dugoročne ciljeve, konkretno u poslednje vreme je planiarla nastup na Letnjim Olimpijskim igrama 2020. "Uvek je gledala četiri-pet godina unapred. Moraće tako i dalje da razmišlja", kaže Hercog.

Mnogi austrijski sportski događaji su sada u znaku Kire Grinberg i pomoći koja joj je neophodna. Atletski savez Austrije joj je, za početak, prebacio 10.000 evra, da bi mogla da joj se uradi neophodna adaptacija kuće, prilagodi kolicima i dr.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.